SSAE16 en ISAE3402 zijn de “must have” voor iedere service organisatie

Vandaag de dag kan je als dienstverlenende organisatie niet zonder erkenning door middel van externe certificering. ISAE3402Klanten verlangen aantoonbare kwaliteit.

Na ISO en SAS70 is het nu ISAE3402/SSAE16 wat de klok slaat. Menig gebruikersorganisatie verlangt al zo’n certificering en dit aantal groeit nog iedere dag. Dat is niet zonder reden. ISAE3402 is één van de weinige certificeringen waarbij maatregelen van kwaliteit ook daadwerkelijk op werking worden getoetst. Het management van de organisatie moet ook nog eens schriftelijk verklaren dat het stelsel functioneert. Het zijn internationaal erkende certificeringen erkend en bruikbaar over de hele wereld.

Voor serviceorganisaties is het al lang geen vraag meer of de organisatie zo’n certificaat nodig heeft. Het is een “must have” in de markt van vandaag. ControlSolutions helpt organisaties op weg naar certificering en ook mag ControlSolutions certificaten afgeven. Meer informatie kunt u vinden in het te downloaden document over ISAE3402. ISAE3402 download

ISAE3402 is de internationale standaard. SSAE16 is de Amerikaanse standaard. Er zijn enkele kleine verschillen, maar in de basis lijken de twee standaarden sterk op elkaar en voor de rapportage en implementatie zijn er nauwelijks verschillen.

Voor meer informatie of voor vragen over het verschil tussen type I, type II, SOC 1, SOC 2 of SOC 3 kunt u contact opnemen met Ad Straathof, Arjan Hassing of Erik Spaans. Dit zijn onze specialisten op dit terrein.

csi-curve